چرا داروها تاریخ انقضا دارند؟
تاریخ انقضا یک الزام قانونی است که از سال ۱۹۷۹ توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) اعمال شد و به معنای مدت زمانی است که تولید کننده دارو میتواند خواص و ایمنی کامل این دارو را تضمین کند. اما تحقیقات نشان میدهد ۹۰ درصد بیش …
به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛هرچند همه داروها تاریخ مصرف دارند، اما بر اساس گزارشی که در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) منتشر شد، تاریخ مصرف بسیاری از داروها را میتوان سالها نادیده گرفت! طبق این گزارش انواع خاصی از داروها میتوانند خاصیت خود را تا ۴۰ سال حفظ کنند.
چرا داروها تاریخ انقضا دارند؟
همه چیز در مورد تاریخ حقایقی درباره گذشته مصرف
تاریخ انقضا یک الزام قانونی است که از سال ۱۹۷۹ توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) اعمال شد و به معنای مدت زمانی است که تولید کننده دارو میتواند خواص و ایمنی کامل این دارو را تضمین کند. اما تحقیقات نشان میدهد ۹۰ درصد بیش از صد نوع دارو، چه داروهای بدون نسخه و چه داروهای تجویزی، حتی تا ۱۵ سال بعد از تاریخ انقضای خود نیز قابل استفاده هستند.
چه مدت پس از تاریخ انقضا میتوان داروها را مصرف کرد؟
تنها داروهایی که پایینتر از این سطح قرار میگیرند آسپرین، فناستین (نوعی مسکن) و آمفتامین (مورد استفاده در بیش فعالی و حمله خواب) هستند. فرانسیس فلاهرتی، مدیر سابق اداره غذا و داروی آمریکا میگوید تاریخ انقضایی که توسط کارخانههای داروسازی مشخص میشود هیچ ارتباطی با مدت زمانی که دارو قابل استفاده است، ندارد. وی میافزاید این تاریخها معمولا بیشتر از آن که اساس علمی داشته باشند نقش تجاری دارند. این که داروها ده سال در قفسه داروها باقی بمانند مسلما به نفع کارخانههای داروسازی نیست و آنها خواهان انقضای تاریخ مصرف داروها هستند.
اطلاعات و توضیحات بیشتر درباره حقایقی درباره داروهای تاریخ مصرف گذشته که نمیدانید
استثناهای مهمی وجود دارند
تعداد کمی از داروها هستند که باید همیشه پس از انقضای تاریخ مصرفشان دور ریخته شوند. این داروها عبارتند از: انسولین، آنتیبیوتیکهای مایع، نیتروگلیسیرین (گشادکننده عروق) و تتراسایکلین (نوعی ضد باکتری).
چگونه تصمیم درستی بگیریم؟
توضیحات بیشتر در موردتاریخ حقایقی درباره گذشته مصرف
اگر میخواهید درمورد مصرف دارویی که تاریخ مصرف آن سپری شده است تصمیم بگیرید ابتدا باید ببینید قصد مصرف چه دارویی را دارید و به چه دلیلی آن را مصرف میکنید. اگر داروی مورد نظرتان از جمله موارد ذکر شده در بالاست یا زندگی شما به ۱۰۰ درصد موثر بودن دارو وابسته است، دارویی که تاریخ انقضای آن گذشته است را دور بریزید. در غیر این صورت میتوانید از داروهای تاریخ مصرف گذشته استفاده کنید. برای اطمینان بیشتر میتوانید ابتدا با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
منبع:جام جم
انتهای پیام/
آنچه باید درباره داروهای تاریخ مصرف گذشته بدانید
تاریخ حقایقی درباره گذشته مصرف
آنچه باید درباره داروهای تاریخ مصرف گذشته بدانید
نگاه تاریخ مصرف گذشته به موضوع اشتغال
سیدکامران باقری – مشاور مدیریت نوآوری در روزنامه شرق نوشت: الگوی ذهنی شکلدهنده به سياستهای اقتصادی و صنعتی کشور با واقعيتهای روز اقتصاد جهانی همخوانی ندارد. گويي اين الگوهای ذهنی در نقطهای از تاريخ گرفتار شدهاند که دستکم چهار تا پنج دهه با امروز فاصله دارد. این الگو مبتنی بر نگاهی کاملا سختافزاری و با تمرکز کامل بر داراييهای مشهود و فيزيکی است. به همين دليل، هر گاه سخن از اشتغال به ميان میآيد، بلافاصله استفاده از تسهيلات دولتی برای کمک به راهاندازی خط تولید و استخدام نيروی کار برای بهرهبرداری از آن خط تولید به ذهن مديران صنعت و اقتصاد کشور خطور میکند. اين نگاه، دو پيشفرض نانوشته اما بسيار فراگير دارد: ١-اشتغالزايي بيش از هر چيز نيازمند سرمايه است؛ ٢- باید دانش، فناوری و تجهيزات خط توليد را از آن سوی مرزها خرید تا کار زودتر به سرانجام …
حقایقی که درباره مکملهای آهن نمیدانستید
به نقل از سایت خبرگزاریمیزان و به گزارش پارس حقایقی که درباره مکملهای آهن نمیدانستید و به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،فقر آهن سبب کم خونی، رنگ پریدگی و سلول های خونی با میزان غلظت هموگلوبین پایین می شود. این کمبود در زنان باردار، خطر تولد فرزندان نارس را افزایش داده و موجب تولد نوزادان کم وزن می شود.
با این حال ۸ واقعیت را در مورد آهن نباید فراموش کنید:
شاید به اندازه کافی آهن دریافت نمی کنید: میزان نیاز زنان به آهن در روز ۱۸ میلی گرم است و این میزان در مردان به ۸ میلی گرم می رسد.
البته گیاه خواران، افرادی که گوشت قرمز نمی خورند و ورزشکاران باید مراقب باشند که به اندازه کافی آهن دریافت کنند.
علاوه بر این، هنگامی که بدن تحت تاثیر تغییرات ناگهانی نظیر رشد ناگهانی در کودکان و بالغین یا در طی دوره شیردهی قرار می گیرد، نیازمند افزایش دریافت آهن …